duminică, 12 februarie 2012

Felinare -part 2

Ma trezesc brusc intr-o camera in stil renascentist, nu ma pot misca , sunt blocata in figurina balerina si ma invart pe Fur Elise in continuu, pana cand ma trezesc brusc stransa puternic in mainile puternice ale unei fetite, cu pielea si parul atat de alb incat toate venele , capilarele se vedeau in reteaua lor de un rosu-aprins.
Tipam, dar gura mea nu se putea misca, sunetul nu putea sa iasa. Copila incepe sa planga brusc si stropi mari de lacrimi curg pe mine. E ca si cum toata ura, suferinta ei se transformase sub forma de lichid amarui ...si se prelingea pe mine.
Ma trezesc brusc pe Sfinx. Sunt atat de ametita, iar vantul rece bate atat de tare incat inchid ochii si deodata de face liniste si cald. Ma aflu in fata unui semineu cu lemne proaspete puse pe foc. MA uit atent la flacara si observ ca se face verde, iar forma ei devine un chip. Ma sperii si incercand sa fug cineva ma prinde de picioare si cad...Era laba ursului-covor din mijlocul livingului. Raman nemiscata iar flacara chip, iese din semineu si se apropie atat de tare de mine incat caldura sa devine o tortura. Atunci imi intinde un bilet, care uimitor nu putea sa arda si se retrage brusc si totul revine la normal.
Pe bilet scria: " Te invitam in lumea nostra, e calea pe care ai ales-o. Tot ce trebuie sa faci este sa te duci acasa si sa intri pe usa de sub patul tau, iar cheia o vei gasi in inima celui mai bun prieten al tau. Tot ce trebuie sa faci este sa ii diseci inima si sa scoti cheia. "
Imediat ce am citit ultimul cuvant , totul parca s-a tranformat in gelatina si ma trezesc acasa in pat, imbracata in pijamaua mea favorita. Ma uit la geam, Luna plina, imi lumineaza camera si fara sa ma gandesc , ma uit la maini. Aveam semnele Apa, Aer, Pamant, Foc scrijelite pe mana.
[to be continued]

Niciun comentariu: