luni, 19 martie 2012

Centrul sferei...


Caci pentru mine totul se invarte si nimic din ceea ce imi este dat sa vad nu va ramane asa.

In jurul meu, mascarici si clovni isi fac veacul zi de zi, incercat disperati sa imi indulceasca existenta.

Si ce crezi, la colt de palat, barfele se-aud, regina-i o nebuna, fara al ei Ț Suflet Ț

Suflet este un zgarcit, iar in triunghiul amoros dintre Suflet si Ratiune, regina-i doar Amanta.

Petrecerile-s doar un prilej sa iti pui atat de controversata, amintita masca, de teatru, toti devenind niste papusi coordonate de regina, singura fara masca.

In timp ce toti danseaza si timpul moare in slow motion, gandul pleaca departe, iar golul s-a lasat in trupul de piatra al sau al reginei vesnic nemultumita de imaginaea sa, pentru ca odata cu timpul moare si ea.

Incoltita de factorii "dezinfectanti" ai societatii, incerc sa ma sustrag sa ma simt bine in "mizeria"mintii mele nepasatoare.

Incoltita de nesiguranta, unui singur cuvant, ce se lasa prea asteptat, totul isi pierde din fervoare si totul pare sa crape ca o oglinda lovita de cel mai puternic obiect.

In patu-i moale, se afunda, pana cand trupul se divide de suflet si cauta raspunsuri in cele mai negre gauri ale constiintei. A gasit raspunsul, dar in realitate este un imposibil, irealizabil vis...raspunsul exista -n realitate...negativ...

Si ce ar putea sa faca? sa fuga in turnul fara usi ? Sa ramana intr-o capsula a timpului o jumatate de intreg ?mereu roind in golul golului? sau sa aleaga dansul vesnicei masti intru vesnica nesalvare?

Si visul se transforma in cosmar...

Niciun comentariu: