miercuri, 4 ianuarie 2012

Ionut: Cum este perceptută cultura română în străinătate?

MoonChild: Cultura romana in strainatate este vazuta ca un munte sau o armata greu de invins si de mutat din loc. Cand spunem cultura romana, nu ne referim la marii scriitori ai tarii, ci si tinerii care intr-o societate incadere libera au curajul sa isi dedice vietile culturii, unii riscandu-si siguranta zilei de maine. Prin cultura, nu numai omul ci si o natiune isi dovedeste adevaratele capacitati dar in acelasi timp si profunzimea. Voi ce parere aveti?

2 comentarii:

cryptowang spunea...

in primul rand trebuie sa te afli in strainatate ca sa poti avea o parere cat de cat valida...("te"-ul este unul general, nu ma refer la tine in mod special)

romania este o tara mica (ca importanta) despre care lumea nu se prea intereseaza; pt ei romania e un subiect la fel de interesant si tentant cum este pt noi...macedonia (spre ex)! poti spune cum percepi tu cultura macedoneana? parerea mea este ca in momentul acesta (de inainte de a te documenta) nu prea stii ce spune pt ca n-o cunosti :)

Anonim spunea...

in cel mai rau caz, nici nu stiu unde se afla Romania... In cele mai bune cazuri, stiu ca Romania este o tara cu peisaje frumoase si cu mancare buna. In rest, omul de rand habar nu are de scriitori romani sau de artisti... Doar cei in domenii specifice. Aa! Si mai stiu de Ceausescu si ca inainte de Revolutie, romanii nu aveau ce manca! Chiar unii au impresia ca tot asa e inca...