miercuri, 11 ianuarie 2012

De prin carti adunate

Intreaga constiinta umana a fost transformata si a trecut la alt nivel de evolutie, deoarece cativa oameni au ales un nou mod de a face sex. Oamenii de atunci au inceput sa faca dragoste!” J. Black

„O, dragul meu Pan,

si voi

divinitati ale acestor locuri, daruiti-mi frumusetea interioara

si faceti

ca intreaga infatisare a mea

sa fie in armonie

cu ceea ce port in suflet.”

Platon, sfarsitul lui Fedon

“Furia afecteazã ficatul,
Bucuria duce la îmbolnãvirea inimii,
Ingrijorarea slãbeşte splina,
Teama şi spaima aduc prejudicii grave rinichilor,
Tristeţea sau suferinţa sufleteascã îmbolnãvesc plãmânii.

Mânia (furia) determinã mişcarea energiei cãtre partea superioarã a corpului,
Bucuria încetineşte circulaţia energeticã,
Suferinţa sufleteascã şi tristeţea consumã energia,
Teama şi spaima o tulburã, iar
Ingrijorarea duce la stagnarea ei."

Vechi poem din dinastia Qin

"Din sfanta Glie se trag Muntii falnici, lacasul pururea indragit/ De nimfe ce intotdeauna au vecuit prin vai muntoase..."

Pitagora intr-un imn inchinat planului superior scria: "Cinsteste si pe Geniile pamantesti, indeplinind tot ce este hotarat de lege."

"Patru zei exista si vegheaza la nastere: daimonul, soarta, eros si destinul".

"...caci Soarele zamislind suflul caldurii si al luminii este nascatorul si paznicul vietii omenesti. De aceea este socotit daimonul, adica zeul noului nascut"

"Vestitul mester schiop degraba a modelat din lut un trup;/Parea sfielnica fecioara, intocmai cum vroia Cronidul./O-ncinse si-o gati zeita cu verzi-albastrii ochi, Atena;/Divinul crainic i-a sadit in cuget,/Minuni, inselatoare vorbe si-o fire vesnic prefacuta./De asemeni zeiescul sol cu glas de om a inzestrat-o si-a numit pe acea femeie Pandora..."

"Oare ratiunea, virtutea, credinta, intelegerea dintre oameni, de unde ar putea sa vina acestea pe pamant daca nu de la superiori ?"

irtutea nu vine de la natura, nici din doctrina ci din samanta divina. Natura nu ne da virtutea, suntem nascuti cu sau fara ea"

"Sufletul trebuie sa porunceasca, iar trupul sa se supuna. Ca sufletul este nemuritor pe cand trupul moare. Sufletul se intoarce la Zei, iar trupul la Natura".

"unirea si amestecarea celor patru elemente din care emana un abur ce invaluie sufletul, patrunde in trup si le transmite amandorura propria sa natura. Daca in alcatuirea unui trup domina focul, atunci sufletul primeste exces de caldura, care-l face mai energic si mai aprins, iar trupul devine mai insufletit si mai activ. Daca domina aerul, trupul si sufletul fapturii devin instabile, ratacitoare si nelinistite. Predominanta apei face ca sufletul sa fie ingaduitor, afabil, prietenos, sociabil si usor de modelat, fiindca apa se uneste si se amesteca cu toate celelalte lucruri. Daca elementul pamant este dominant, sufletul este obtuz, deorece trupului ii lipseste subtilitaea si nici nu-si poate croi drum prin densitatea trupului sau."

Spiritul, avand ochiul interior deschis spre contemplarea Luminii Atotpatrunzatoare, este gradual directionat catre marea Constiintei Cosmice"
"Ca sa mergi mai departe, trebuie sa accepti adevarul intim al fiecuria dintre semeni, precum si confruntarea cu tot ce a mai ramas necurat in tine. Mergi sau te opresti aici?"

"Nu uitati niciodata: declinul este inerent tuturor lucrurilor!"

"De vreme ce migratiile umane sunt considerate responsabile pentru producerea, prin adaptare, a diferitelor caracteristici de rasa-culoarea pielii, forma ochilor, structura parului-malaria ar putea fi, daca se dovedeste teoria bolii ca motivatie a migratiei, un factor indirect semnificativ ca a dus la aparitia raselor."

"Asa cum marele stejar se poate ascunde intr-o samanta, asa si omul dupa ce moare se ascunde intr-un gand al unui barbat si intr-o traire a unei femei!"


Niciun comentariu: