duminică, 23 martie 2014

Suflet-monopson.

Incerc sa introduc logica in iubire. Amuzant, nu ?

Definitia unui suflet monopson, e aproape imposibil de explicat, dar daca privesti in abstract si intelegi ce inseamna monopson, o sa intelegi cat de departe mi-au ajuns gandurile.
Hmm.. nu stiu cum sa explic dar sa zicem ca piata, aici in povestea mea, reprezinta sistemul asta incalcit de suflete legate intre ele. Iar noi suntem societati si cumparatori in acelasi timp. ( am deviat putin de la definitia initiala). Ti-am spus ca trebuie sa intelegi in abstract nebunia pe care incerc sa o explic. Cred ca vocabularul devine limitat, incercand sa explic. pff..dar o sa incerc, totusi.

Asa, am lamurit treaba asta cu piata si sufletele. Acum, ideea de suflet monopson e ca vei primi in viata ta oameni de-a lungul timpului din care trebuie sa alegi, unul singur, ca tranzactia sa fie incheiata. Mai multe oferte, un singur cumparator. Problema incepe sa se complice in momentul in care toate celelalte "oferte" devin si ele la randul lor " cumparator" si au de ales dintre alte "oferte". Poti sa devii "oferta" din "cumparator" sau poti sa nu. De aici incolo poti sa iti imaginezi cat de departe poate sa ajunga ideea, folosind "schema" de mai sus.

[...]

Acesta este rezultatul integrarii unui om visator in realitatea economica de la cursul de analiza economico-financiara. tare nu ?

Niciun comentariu: