marți, 25 noiembrie 2014

Combustie cortextuala

Pana de curand am privit interesul accentuat fata de iluminare si desavarsire spirituala cu mare admiratie si frustrare in acelasi timp ca nu pot sa ating anumite stari sau sa trec anumite etape, dar apoi am realizat ca nu e decat un joc (ghiciti al cui ? ) al mintii . Ai impresia ca esti pe drumul cel bun; citesti o groaza de carti, vorbesti cu o groaza de oameni, in speranta ca tot tu iti vei raspunde la intrebarile, Asa e ? Asa se face ? Ma intelegi ? . Fortezi lucrurile cumva sa ajungi acolo cu orice pret si ai impresia ca esti pe drumul care trebuie, pana iti dai seama ca esti tot intr-o fundatura a mintii.

Cand singurul lucru care te intereseaza este iluminarea, desavarsirea spirituala sau cum vrei tu sa ii spui, incepi sa pierzi contactul cu realitatea, adica realitatea asta universala in care dam unii de altii intamplator, si ajungi in labirintul tutror realitatilor pe care ai impresia ca poti sa le creezi tu. Nu contest faptul ca vei ajunge in anumite puncte, realitati dorite, dar sunt realitati conectate cu realitatea universala. Probabil, multi va veti pune intrebarea " Dar exista realitate ? " O sa va raspund ca atata timp cat nu poti sa iti dovedesti tie ca nu exista si te pierzi oricum in multitudinea de realitati, da, exista. Pentru tine suflet aflat intr-un trup cu anumite limite, trebuie sa iti pastrezi legatura cu realitatea asta pentru ca altfel poti sa ajungi intr-un carusel al realitatilor in care singura oprire adevarata, ori e la nebuni, ori te sinucizi.
Pana si incercarea asta de a demonstra sau a pune intrebarea, "Da' exista, nu exista ? " este tot o interventie a mintii tale, care incearca sa te tina cu picioarele pe pamant. Ideea e sa nu scoti mintea din ecuatie, ci sa o educati sa intervina cand e cazul.
In orice caz, nimeni nu detine adevarul absolut, pentru ca noi in sine suntem adevarul.

Toata lumea cauta un raspuns, pe care nu-l vor gasi la vreun iluminat, sau intr-o carte de specialitate. Acestea din urma, nu pot decat sa ti dea hinturi, doar nu degeaba ai ajuns sa le rasfoiesti. Raspunsul este acelasi, dar totusi individual si nu il poti descifra altfel decat din tine, din ce ai fost, ce esti si ce vei fi de acum incolo. Vine din experienta realitatii asteia universale, indrumate tot de tine cu pasiune, dorinta si morala, acestea din urma fiind chei catre raspuns.

Niciun comentariu: