duminică, 10 martie 2013

Cautare de fiinta

In fiecare dimineata te trezesti mahmur de vise, iti aprinzi o tigareta in speranta ca mintea sa se abureasca asa de tare incat sa uiti ca esti treaz pe balcon la 5 dimineata asteptand sa se intample ceva.

Iti lasi trupul sa se dezmorteasca intr-o continua cautare de echilibru, mintea lasandu-se ghidata de mecanismul sau.

Te arunci in multime aproape 12 ore pe zi, sperand sa ajungi victorios si cu zambetul pe buze acasa, dar nu...ajungi mutilat ca de un fierastrau in mana unui ucigas pe urmele tale. Te asezi in patul de care nu ai avut timp de dimineata in aceleasi haine de ieri si realizezi ca nu ai timp si ca esti prea obosit.

Satul de rutina, incerci sa iti schimbi tabieturile si sa bei cafea cu mai putin zahar. Totusi niciun zambet nu se intrezareste pe figura ta.

Pleci plictisit spre job sperand sa ti se intample ceva, orice... In drum iti dai seama ca nu poti sa faci fata astazi presiunii si alegi sa te asezi pe o banca in parc.

In sfarsit simti ca faci ceva ce iese din rutina si inima iti gadila simturile cu ritmul ei marit de fericire.
Stand cu privirea in gol, inspirand adanc aer in piept, inchizi ochii pentru cateva secunde.... iar cand i-ai deschis...

[...]

Un comentariu:

axis mundi calare pe blog spunea...

...visul s'a terminat, esti in metrou. Citesti Libertatea si Click de la vecinii din metrou si brusc viata pare mult mai pamanteana decat ai fi sperat.

Alta la schimb? Poate ca da, dar mai degraba nu. Traim pentru a manca si mancam pentru a trai in aceeasi masura, cine esti tu sa schimbi ordinea lucrurilor?...